Opvoeden vanuit verbinding

0 van 48 lessen afgerond (0%)

Veilige haven

Welkom en inleiding

Dit is een voorbeeld les

Neem contact op met de cursusbeheerder om deze les te volgen.

Duur: 5 minuten


De pijlers van gehechtheid:

1: VEILIGE BASIS – 2: WERELD VERKENNEN – 3: EMOTIES VERWERKEN – 4: VEILIGE HAVEN

Hoe verhoudt de vierde pijler van gehechtheid zich tot de andere pijlers?

In pijler 2, de wereld verkennen, doet je kind allerlei ervaringen op in de wereld. Al die prikkels komen bij je kind binnen, en sommige van die prikkels lokken emoties uit. Dan gaat je kind naar pijler 3: emoties verwerken. Je kind leert wat de waarde en betekenis is van de emoties die je kind ervaart.

Maar daarna trekt je kind niet meteen opnieuw de wereld in: eerst moet de intensiteit van de ervaringen, prikkels en emoties een plek krijgen. Ofwel: je kind moet eerst ontladen, zodat je kind weer kan opladen, en van daaruit door kan naar pijler 1: de veilige basis. Pas dán voelt je kind zich weer veilig en gesterkt genoeg om het avontuur van de wereld verkennen opnieuw aan te gaan.

Jouw taak als ouder is om je kind te helpen bij het ontladen en opladen. Daarvoor heb je nodig dat je begrijpt hoe prikkels en emoties eigenlijk werken voor je kind, en wat je kind nodig heeft om helemaal los te kunnen laten (ontladen) en weer op te laden. Dat is wat je in deze mini-cursus leert.


Als je organisatorische of praktische vragen hebt:

Mail mij dan op kirsten@deoermoeder.nl, dan help ik je zo snel mogelijk. Je mag mij ook een DM sturen op Instagram via @de.oermoeder als je dat prettiger vindt. Heb je een coachingsvraag? Kijk dan ook even op mijn website bij Samen op onderzoek uit.


Belangrijk:

Ik doe mijn best om jou in deze mini-cursus te voorzien van de beste informatie en opdrachten, waar mogelijk gebaseerd op betrouwbaar wetenschappelijk onderzoek. Dat neemt niet weg dat ieder mens, en ieder gezin, uniek is, en unieke behoeften heeft die ik niet ken. Beschouw de cursus daarom niet als medisch advies. Schakel de juiste hulp in voor jou of je gezin als dat nodig is.